Raspored Proba

Ponedeljkom i Četvrtkom od 19:30


          


    Pratite nas na Facebook-u

                    Twiter-u

                    Instagram-u


Posjetite nas na Facebook-u  
Gradska Glazba Trsat - Rijeka


Gradska glazba Trsat S proslave 100-te obljetnice djelovanja Gradska glazba “Trsat” – Rijeka osnovana je pol. 1906. g. Jedan od osnivača bio je i istaknuti javni radnik, humanista i povjesničar, a kasnije i župnik franjevačkog samostana na Trsatu, pok. Dr. Andrija Rački. 

Raspon Trsatske glazbe je raznolik, a kreće se od raznih koračnica i revijalne glazbe pa sve do svjetskih majstora ozbiljne glazbe. Glazba “Trsat” sudionik je gotovo svih manifestacija na području svoje Županije, a u svoje najveće uspjehe ubraja i međunarodne nastupe u Italiji, Austriji i SR Njemačkoj te nedavne nastupe na 1. Međunarodnom susretu puhačkih orkestara u mjestu Marezige, Slovenija i nastup u gradu Dunauj Varoš, Mađarska prigodom 50-e godišnjice grada i 1000 godina osnutka Mađarske. 

Uz glazbenike se ističe i njihova zastava sa motivima RH te povijesne jezgre Trsata. Glazba okuplja oko 60-ak članova svih zanimanja i starosne dobi 8-88 godina. Tokom 95 godina, Glazbu svojim marljivim radom vodili su pok. Ivan Matrljan, Anton Žmitek, Jakov Miculinić i Ivo Čargonja. Danas, orkestar predvodi dirigent Stjepan Vadlja koji je u proteklih nekoliko godina pridonio njegovom osvježenju, a posebnom brigom i sudjelovanjem u radu Internog muzičkog tečaja uspio je popuniti orkestar sa mladim glazbenicima i nekim deficitarnim instrumentima. Osim brojnih priznanja za svoj dugogodišnji rad, Glazba Trsat s ponosom ističe i Zlatni grb grada Rijeke.